Onderhoud Lotuspark nu voor DörpsZörg Ulrum

Het speel en doe park is een prachtige speelgelegenheid in het centrum van ons dorp. Met veel inzet is het voor elkaar gebracht ­

Willem van der Veen

ULRUM – Eindelijk was het zo ver: 29 april 2014 werd het Lotuspark in Ulrum officieel geopend. Het Lotuspark is een speeltuin waar kinderen mét en zonder handicap samen kunnen spelen. De opening van het park was een waar kinderfeest. Kinderen van de beide basisscholen in het dorp maakten een rondgang door het dorp, waarna het park geopend werd door Sofie Rutgers, dochter van één van de werkgroep leden. Het park draagt bij aan de leefbaarheid in Ulrum.

Tot 1 juli jl was de Stichting Ulrum2034 de officiële eigenaar van het park. Die Stichting heet sinds 1 juli Stichting DörpsZörg Ulrum. Het bestuur van het reeds bestaande DörpsZörg vormen nu het nieuwe bestuur en derhalve is ook het onderhoud van het speelpark een opdracht voor hen. Een actieve groep bewoners is iedere week in touw (als het weer het toelaat) in de weer om het onderhoud te verzorgen. Prima werk en we zien inmiddels dat het park er top bij ligt.

hvdh