DörpsStek nog steeds dicht

Wat missen we het ontmoeten!

Het lijkt erop nu de besmettingen wat afnemen dat er weer een kleine versoepeling zal worden aangekondigd. Zodra we weer open kunnen zullen we dat uiteraard direct laten weten.

Het lijkt zo gewoon, maar hoe bijzonder is het!

deze coronatijd doet je ook weer beseffen welke voorrechten we allemaal hebben. Je staat er nauwelijks bij stil. Al die luxe is zo gewoon. Nu veel winkels dicht zijn kun je niet even om iets simpels naar de winkel. Ja je mag nu bellen en ophalen. Maar dat is toch iets anders dan zelf even iets uitzoeken. Dat echt afstand houden is eigenlijk in normale tijden niet echt sociaal. Asociaal is even te sterk maar toch wel het ongebruikelijke. Je kleinkinderen niet even knuffelen. Anders zo normaal en dat is nu wel heel bijzonder en met een zekere terughoudendheid.

je mag bij iemand op bezoek gaan maar helemaal vrij voel je je daarbij toch ook niet.

Nu lijkt het erop dat we een winterperiode tegemoet gaan en de schaatsen mogelijk weer uit het vet kunnen. IJsclubs wachten al jaren met smart op ijs. Nu lijkt het te gebeuren maar de kantine mag niet open. Financieel voordeel zullen ze er dus niet van hebben terwijl de kas inmiddels leeg is. Door die financiële problemen zal het ook onmogelijk maken om open te gaan. Dat zal immers extra kosten met zich meebrengen. Los daarvan moet de anderhalve meter ook nog worden nageleefd. Het zit dus ook de clubs niet erg mee. De IJsclubs verdienen ook financiële steun nu de corona ook hen extra raakt. Dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe de eenzaamheid voor velen jong en ouder verdrietige vormen gaat aannemen.

Het gaat natuurlijk allemaal weer normaal worden, maar deze tijd geeft aan hoe rijk we eigenlijk leven buiten de coronatijd. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we die vrijheid weer snel terug hebben.

Onze vrijwilligers blijven voor u klaarstaan. Juist nu wat extra!

We blijven u steunen mocht u hulp nodig hebben.

U kunt contact opnemen met Willy Noorda voor eventuele vragen of hulp. tel: 0595-402626 of 06-10260095

Aarzel niet, BELLEN!!